Constanta…orasul de la malul Marii Negre

Constanta_sunset_by_vulpul

 

Nu mai vad nicio speranta pentru orasul meu drag. Se darama din ce in ce mai mult cu fiecare zi, istoria lui, se ingroapa totul fara remuscari, ca si cum nu ar fi existat de fapt. Rama doar o ruina, o amintire a ceea ce a fost odata, o amintire frumoasa a orasului de la malul Marii Negre. Totul este pustiit de constructiile noi neterminate si in discordanta, ce par sa acapareze toata frumusetea acestui oras. Totul parca este ingropat, ascuns, ca si cum s-ar dori sa nu se stie ca aici a fost candva un oras superb cu o arhitectura remarcabila.

Vechile valori pica, se distrug fix sub ochii celor ce au promis odata un viitor mai bun. Nimeni nu face niciun efort, toti privesc nepasatori, cu indiferenta, fara sa dea 2 bani. Numai cei neinsemnati par sa se zbata pentru acest trecut valoros.

Mi-e groaza de viitorul acestui oras, mi-e scarba de ceea ce se intampla, dar nu am outerea sa opresc asta. Da, chiar este sumbru si intunecat, este un viitor incert, dar negru. Totul se duce de rapa iar noi suntem neoutinciosi in fata acestui fapt. Totul se dezgroapa, se prezinta publicului, cu speranta unei invieri, ca apoi sa fie ingropat cu si mai mare usurinta si nonsalanta.

Toate reprezentau ceva, candva, atunci cand cultura avea o valoare mai importanta decat orice altceva, atunci cand Constanta era un oras important, cand turismul probabil era in floare, atunci cand Cazino-ul era o cladire impozanta, importanta si simbolica pentru acest oras.  Dar totul piere sub daramaturi, simbolurile si cladirile importante devin locuinte pentru scursurile orasului. Si oricat de important ar fi fost odata acest oras, va deveni doar un altul distrus, nimicit de lacomia statului, de indiferenta si nepasarea celor ce au intr-adevar puterea  sa faca ceva.

Si asa vor ramane doar povestile, fotografiile si amintirea a ceea ce a fost odata Constanta. Vor ramane numai cei ce vor povesti cu drag despre ceea ce nu demult, reprezenta un simbol si o dovada a trecutului.

 

Advertisements
Constanta…orasul de la malul Marii Negre

2 thoughts on “Constanta…orasul de la malul Marii Negre

Zic si eu...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s