Anarhie!

Image

Fiind prezent la serviciu şi neavând ce face, am zis să mă documentez puţin despre anarhism. Nu de alta, dar observ că sunt destul de mulţi cetăţeni care au trecut pe Facebook anarhismul ca viziune politică, lucru care m-a făcut să cad pe gânduri.

Avem o doctrină. Cum procedăm ?

În afară de postat pe Facebook nu prea procedăm în niciun fel, ca să fiu sincer. Adică avem doar anarhişti în teorie.

În condiţiile în care omul este liber să trăiască, să se dezvolte, să munceasă, să multe, de ce şi-ar dori cineva anarhie ?

Deunăzi citisem despre un individ din China care şi-a introdus un ţipar viu în anus. Pentru cine nu e la curent cu politica la nivel mondial, China se află sub conducerea unui regim comunist, regim care ştim cu toţii cam cât de mult îngrădeşte libertatea unui om.

Comparând China cu România, din punct de vedere al libertăţii individului, de ce îşi doresc unii români să dizolve statul ?

Ajută la ceva dacă forma de organizare statală este aşezată la orizontală, nu la verticală ?

Având în vedere condiţia umană nu tocmai bună a oamenilor din ziua de azi, în sensul că avem foarte mulţi proşti în ogradă, nu consider că e tocmai indicat să-i lăsăm slobozi, să-şi facă de cap şi să n-aibă niciun dumnezeu.

Să ne întoarcem puţin în timp, când nişte anarhişti au dat o mână de ajutor comuniştilor, aceştia din urmă făcând prăpăd, efectele acelei acţiuni fiind resimţite până în zilele noastre. (fac referire la revoluţia din 1917 din Rusia, care a dus la instalarea comunismului în Rusia; restul e istorie)

Poftim cultură! Îi zici omului că e liber să facă ce vrea, iar el ne bagă pe gât comuniştii, ca sa facă tocmai ce anarhiştii spun că nu doresc să facă: asuprirea poporului de către stat.

Să fii întreg la minte şi să susţii o inepţie de genul ăsta, cum că guvernul (oricare ar fi el) este un rău mai mare decât o societate lipsită de organizare înseamnă că suferi de rău de bine.

În concluzie vreau să spun că oamenii nu sunt pregătiţi pentru anarhie. E mult prea mult pentru noi să fim liberi pe deplin, să nu avem o formă de conducere, să ne bazăm strict pe legea naturală.

Cât despre facebookerii care afirmă clar şi răspicat că sunt anarhişti le-aş sugera să stea jos, pentru că au nota 4.

Advertisements
Anarhie!

One thought on “Anarhie!

Zic si eu...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s