Oameni de cacat…

… In ambalaje simpatice…Cam asta am intalnit in ultima vreme. Oameni a caror figura exprima siguranta si al caror interior este cu totul altceva. Oameni care dau sfaturi cu mare usurinta, chiar daca nu iti inteleg situatia. Oameni care au impresia ca situatia lor e mai grava decat a unuia care nu stie daca traieste sau moare, oameni care nu gandesc atunci cand cred ei ca orice a functionat la ei, va functiona la tine.

M-au enervat de cand ma stiu femeile care par atat de sigure pe ele, care par sa nu aiba nevoie de nimic, pana ajungi sa le atingi acolo unde le doare si incep sa spuna tot. De fapt, m-au enervat in general femeile, mai putin tipele dezghetate, care nu fac pe brezele si care stiu sa arate si partea sensibila din ele. Ultima pizda pe care paream sa o accept in viata mea a sfarsit prin a ma musca violent, nu la propriu, ci la figurat. Si colac peste pupaza, jigodia se simte ofensata.

Dupa aceste experiente “placute” am invatat pentru a mia oara ca nu imi plac femeile, ca sunt niste scarbe ce isi vad propriile interese, niste jigodii care atunci cand vad ca ele nu mai sunt parte importanta din viata inaptului pe care il domina, incep sa isi apere partea. Ajung apoi eu sa ma intreb de ce absolut fiecare pizda pe care o intalnesc se simte amenintata de mine? De ce toate, dar absolut toate, adopta pozitia aceea agresiva si intra imediat in pozitia defensiva?

Oameni de cacat mai sunt si cei ce si-au dat cu parerea despre mine, viata mea si alegerile mele, fara ca macar sa stie ce anume mi-a influentat viata, deciziile, etc. Rahati care au avut impresia ca stiu totul despre mine, fara sa stie ca un altul la fel ca el mi-a futut caracterul si m-a facut sa ma simt obligata sa port o masca cu restul.

Mai trist este atunci cand o singura persoana acopera cam ce am zis eu aici, inclusiv cele nespuse.

Cineva imi spunea ca daca esti om de calitate, atragi oameni de calitate, iar daca cei ce sunt pe langa tine nu-s oameni de calitate, da-i la cacat…Dar ce te faci cand omul ala de “necalitate” este fix din familia ta? Faci fix pula, pentru ca odata cu ratatul ala, te duci si tu in jos, pentru ca ratatul acela iti influenteaza deciziile fara sa iti dai seama, pentru ca atunci cand ceri pareri parintilor, fratilor si surorilor si le mai si urmezi, fix atunci incepi sa traiesti de fapt viata pe care o cred ei normala, necesara sau adecvata pentru tine. Si cel mai trist este ca esti atat de orb si credul incat nu iti dai seama decat la batranete cate ai fi vrut sa faci dar nu ai realizat atunci.

Sincer, din punctul meu de vedere, un om de calitate nu este acela care a facut nu stiu cate in cariera lui, nu e ala care a reusit nu stiu cate in viata…Omul de calitate este cel pe care te poti baza, cel care te intelege sau daca nu, cel putin incearca. Omul de calitate este cel care te ajuta fara sa astepte nimic in schimb, iar tu, ca un om tot de calitate ii vei oferi ceva la schimb, pentru ca nu esti nesimtit si stii ce e aia recunostinta. Omul de calitate este cel care gandeste cu inima, cu sufletul si tine cont de cei din jurul lui, chiar daca stie ca nu ii va fi bine asa, ca multi vor profita de pe urma lui.

Dar din pacate, fix din cauza jigodiilor deghizate in oameni buni, oamenii de calitate dispar..

Oameni de cacat…

4 thoughts on “Oameni de cacat…

    1. Uhmm..daca ciesti alte postari ale mele vei vedea ca am evitat limbajul asta, dar pana la urma e blog jurnal, ma exprim cum doresc asumandu-mi riscul de a fi considerata in n feluri. Asta e, asa ma simt eu bine si in plus aici imi scriu frustrarile, imi descarc nervii…

      Like

    2. Aici deja o judeci la modul greşit şi cu prejudecăţi. Pentru un bărbat/băiat e OK să se exprime la modul “prea explicit”, am încheiat citatul, iar pentru o fată nu e?!

      Cuvintele prea explicite fac şi ele parte din vocabularul limbii române, fie că ne place fie că nu ne place. Şi în contexte potrivite pot fi folosite pentru a nuanţa ideile expuse.

      Cât despre articol, miss, să sară persoanele ofensate de el de cu în sus, să le vedem şi noi. Zic.

      Like

Zic si eu...